De omschakeling naar biologische landbouw op de boerderij van Linciaux in Ciney is gebeurd met de steun van de vereniging Biowallonie. De toekomst van deze in 2013 opgerichte vereniging is onzeker, ondanks de uitbreiding van de biologische landbouw.
Op de boerderij van Linciaux in Ciney zijn we al 5 jaar actief in de biologische landbouw. Toen Nicolas le Hardy het familiebedrijf en het vee van een honderdtal Charolais-runderen overnam, wilde hij zijn werkmethoden veranderen. De conventionele landbouw die tot dan toe door zijn vader werd beoefend, past niet bij hem.
De Ferme de Linciaux legt zich toe op de productie, verwerking en verkoop van biologische kwaliteitsproducten, verdeeld in korte keten. De activiteiten van de Ferme de Linciaux worden georganiseerd met respect voor het milieu en het dierenwelzijn, en zijn geïnspireerd door de filosofie van de permacultuur, die een nuttige basis vormt voor de uitvoering van agro-ecologische acties. Daartoe heeft de Ferme de Linciaux een actief programma om de biodiversiteit op haar grondgebied terug te brengen, de grond te rehabiliteren, de regenwormen te vermenigvuldigen….
Permacultuur is een methode van verbouwen en tuinieren, maar nog meer een levensfilosofie. Het is al een paar jaar overal in ontwikkeling. En zelfs in Ciney. Voorstanders van permacultuur geloven dat deze vorm van landbouw zonder chemische meststoffen en pesticiden de mensheid kan voeden zonder de aarde te vernietigen. Deze praktijk, die sinds enkele jaren een hoge vlucht heeft genomen en populair is geworden door de film “Demain”, wordt nu ook aangeboden in opleidingen, zowel voor individuele landbouwers als voor landbouwers die op deze praktijk willen overschakelen. In Linciaux, bij Ciney, heeft een boerenechtpaar besloten de familieboerderij om te schakelen naar agro-ecologie.
Blijf op de hoogte van onze verkopen, bezoeken, opendeurdagen, nieuws, enz.
We beloven je geen spam te sturen!
Wij gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren.
Door op de knop “Accepteren” te klikken, stemt u in met het gebruik van alle cookies.