Ambachtelijke kaasburgers
(4p) 500gr

Doos van 4 artisanale kaasburgers – 4 x 125g

Burgers gemaakt met biologisch & 100% grasgevoerd rundvlees van onze boerderij en 2 biologische Waalse kazen.

 14,99

Op voorraad

Lees meer

Onze artisanale burgers worden gemaakt van biologisch, 100% met grasgevoerd Charolais rundvlees uit de Condroz-streek.

In tegenstelling tot de klassieke burgers, die hoofdzakelijk uit low cuts bestaan, worden onze artisanale hamburgers gemaakt met de fijnste stukken rundvlees (biefstuk, karbonade, gebraad, enz.). Het Charolais-ras biedt smakelijk vlees, met een zekere stevigheid, waardoor het zich van andere vleessoorten onderscheidt.

In de kaasvariant wordt zuiver rundvlees gemengd met 2 regionale kazen. Het vlees wordt gemengd met kruiden diedoor een restauranthouder zijn geselecteerd voor het grootste culinaire genot.

Burgers kunnen rauw of gekookt worden gegeten, in hamburgerstijl of gewoon met een bijgerecht naar keuze.

80% rundvlees – 20% kaas (melk)

Wat is grasgevoerd rundvlees?

Op de boerderij van Linciaux worden de Charolais runderen biologisch gehouden en uitsluitend met gras gevoed. Vlees van dit soort houderij heeft superieure voedingskwaliteiten.

In tegenstelling tot de conventionele veehouderij worden zij niet vetgemest met granen, kuilmaïs of soja/bieten-cake. Dit betekent dat het geproduceerde vlees 3x meer omega-3 en 2x minder omega-6 vetzuren bevat dan in conventioneel vlees, zelfs als het biologisch is.

Een gunstige kweekmethode

Veehouderij op basis van gras heeft vele voordelen. De dieren genieten van een levensstijl die bij hen past: koeien zijn herbivoren! Bij de vertering (herkauwen!) produceren ze dus geen (of heel weinig) methaan, in tegenstelling tot de vertering van maïs, die verzuring in de pens van de koe veroorzaakt (en dus methaanemissies, die slecht zijn voor het milieu).

Bovendien heeft deze methode van landbouw een ultralage CO2-voetafdruk. Geen vervoer van sojabonen, vaak van de andere kant van de wereld. Koeien eten wat het grasland produceert, wat een echte koolstofput is (zoals alle planten slaat gras CO2 op).

Wij gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren.
Door op de knop “Accepteren” te klikken, stemt u in met het gebruik van alle cookies.