Kip – Mechelse Koekoek
1,6kg

BESCHIKBAAR BIJ ONZE VOLGENDE VERKOOP: 26 & 27 augustus AUGUST 2022

Onze Mechelse koekoeken worden in de open lucht gekweekt in een weide naast de moestuin van de boerderij, in groepen van maximaal 150 kippen.

Ze voeden zich met kleine wormen uit de bodem en met organisch graan. In tegenstelling tot de conventionele biologische kippen, die na 85 dagen “klaar” zijn, groeit de Mechelse koekoek langzaam… heel langzaam. Het duurt 4 tot 5 maanden voor hij zijn volwassen grootte bereikt en zijn gewaardeerde vlees ontwikkelt.

Deze manier van fokken is uniek!

 24

Uitverkocht

Lees meer

Om mals vlees te verkrijgen, wordt in de laatste maand van de kweek koemelk aan het rantsoen toegevoegd. Ze vinden het geweldig… en wij ook! Heerlijk bij lage temperaturen. Een traktatie voor je smaakpapillen!

 

Het fokken van onze "Mechelse Koekoek" kippen

Onze Mechelse koekoekskippen worden in de open lucht opgefokt in een weide naast de moestuin van de boerderij. Ze worden gefokt in partijen van maximaal 150 kippen.

Tijdens hun groei voeden koekoeken zich met kleine wormen die zich in de bodem bevinden en met organische granen. In tegenstelling tot de conventionele biologische kippen, die na 81 dagen “klaar” zijn, groeit de Mechelse koekoek langzaam…heel langzaam.

We geven hem meer dan 4 maanden om zijn volwassen grootte te bereiken en om zijn zeer gewaardeerde vlees te ontwikkelen.

Een unieke kweekmethode

Om mals vlees te verkrijgen, wordt in de laatste maand van de kweek koemelk aan het rantsoen toegevoegd. Ze vinden het geweldig… en wij ook!

Deze manier van fokken is uniek!

Concreet bieden wij hele kippen aan tegen een prijs van 15 euro/kg. Het gemiddelde gewicht van de kippen ligt bij benadering tussen 1,5 en 2 kg.