Kip – Mechelse Koekoek
1.8kg

De Mechelse koekoek staat bekend om zijn uitzonderlijke smaak. Het is erg populair bij restauranthouders, maar wint ook aan populariteit bij het grote publiek.

Langzaam garen op lage temperatuur resulteert in een malse en sappige kip met echte smaak.

Om u op regelmatige basis deze Mechelse koekoek te kunnen aanbieden, hebben wij een partnerschap ontwikkeld met ‘La poule qui roule’, een boerderij dat op 15 km van Linciaux ligt en dat een lastenboek respecteert dat wij volledig onderschrijven.

De koekoeken groeien in batches van maximaal 200 kippen in een mobiel kippenhok midden in de weilanden van het Condroz. De kippen lopen enkele maanden voordat ze op uw bord belanden. Ze voeden zich met biologisch graan, luzerne van onze boerderij en natuurlijk regenwormen in de grond.

Een uitzonderlijk product!

 27,00

Op voorraad

Lees meer

Heerlijk bij lage temperaturen. Een traktatie voor je smaakpapillen!

Verkrijgbaar bij elke vleesverkoop. In 2023, de datum zijn: 7-9 september en 23-25 november.

 

Het fokken van onze "Mechelse Koekoek" kippen

Onze Mechelse koekoekskippen worden in de open lucht opgefokt in een weide naast de moestuin van de boerderij. Ze worden gefokt in partijen van maximaal 150 kippen.

Tijdens hun groei voeden koekoeken zich met kleine wormen die zich in de bodem bevinden en met organische granen. In tegenstelling tot de conventionele biologische kippen, die na 81 dagen “klaar” zijn, groeit de Mechelse koekoek langzaam…heel langzaam.

We geven hem meer dan 4 maanden om zijn volwassen grootte te bereiken en om zijn zeer gewaardeerde vlees te ontwikkelen.

Een unieke kweekmethode

Om mals vlees te verkrijgen, wordt in de laatste maand van de kweek koemelk aan het rantsoen toegevoegd. Ze vinden het geweldig… en wij ook!

Deze manier van fokken is uniek!

Concreet bieden wij hele kippen aan tegen een prijs van 15 euro/kg. Het gemiddelde gewicht van de kippen ligt bij benadering tussen 1,5 en 2 kg.

Wij gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren.
Door op de knop “Accepteren” te klikken, stemt u in met het gebruik van alle cookies.