Wat is grasgevoerd rundvlees?

Op de boerderij van Linciaux worden de Charolais runderen biologisch gehouden en uitsluitend met gras gevoed. Vlees van dit soort houderij heeft superieure voedingskwaliteiten.

In tegenstelling tot de conventionele veehouderij worden zij niet vetgemest met granen, kuilmaïs of soja/bieten-cake. Dit betekent dat het geproduceerde vlees 3x meer omega-3 en 2x minder omega-6 vetzuren bevat dan in conventioneel vlees, zelfs als het biologisch is. Deze betere omega-3/omega-6 balans biedt een uitstekende bescherming tegen hart- en vaatziekten.

Bovendien bevat grasgevoerd rundvlees een hoger gehalte aan vitamine A en E (antioxidanten). Het is ook rijk aan geconjugeerd linolzuur (een essentieel vetzuur), dat de ontwikkeling van tumoren kan vertragen.

Een gunstige kweekmethode

Grasgevoerde veeteelt heeft ook veel voordelen voor de dieren. Koeien hebben een levensstijl die bij hen past: het zijn herbivoren! Bij de vertering (herkauwen!) produceren ze dus geen (of heel weinig) methaan, in tegenstelling tot de vertering van maïs, die verzuring in de pens van de koe veroorzaakt (en dus methaanemissies, die slecht zijn voor het milieu).

Bovendien heeft deze methode van landbouw een ultralage CO2-voetafdruk. Geen vervoer van sojabonen, vaak van de andere kant van de wereld. Koeien eten wat het grasland produceert, wat een echte koolstofput is (zoals alle planten slaat gras CO2 op).

Wij gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren.
Door op de knop “Accepteren” te klikken, stemt u in met het gebruik van alle cookies.