Onze schapen 'Ardense voskoppen'

Wij houden Ardense voskoppen, een oud lokaal ras dat enkele jaren geleden op het punt van uitsterven stond. Fysiek wordt de Ardense voskop roodharige gekenmerkt door een rode kop en poten, terwijl de rest van het lichaam bedekt is met beige wol.

Waarom dit ras kiezen?

Zeer resistent tegen parasieten en ziekten, is de Ardense voskop volledig aangepast aan zware klimatologische omstandigheden. Hij kan dus zonder problemen buiten overwinteren.

Bovendien voedt de Ardense voskop zich met gras (hooi in de winter als het schaars is) maar ook met brandnetels (gedroogd aan het eind van het seizoen) of bramen, waardoor hij een zeer goede “weidebeheerder” is.

Ten slotte geven de “Ardense voskop” lammeren mager vlees van uitstekende kwaliteit en smaak.

MET ONZE MECHELSE KOEKOEKEN IN DE WEIDE

Onze schapen fungeren ook als beschermers voor onze Mechelse koekoekskippen. Eveneens van Belgisch ras, leven ze bij de schapen, wat vossen, wezels en andere roofdieren op afstand houdt. Deze methode is niet 100% veilig, maar is de afgelopen jaren op de boerderij zeer effectief gebleken.

Onze kippen zorgen voor heerlijke eieren die we serveren bij het ontbijt dat in de Cabane du potager aan de gasten wordt gebracht.

EEN PARTNERSCHAP OM U KIPPEN VAN EERSTE KWALITEIT "MECHELSE KOEKOEK" aan te bieden

De Mechelse koekoek is vooral bekend om zijn uitzonderlijk lekkere vlees. Het is erg populair bij restauranthouders, maar wint ook aan populariteit bij het grote publiek. 

Langzaam garen op lage temperatuur resulteert in een malse en sappige kip met echte smaak.

Wij hebben een partnerschap ontwikkeld met “La poule qui roule”, een koekoeksboerderij op 15 km van Linciaux, die een lastenboek naleeft waar wij ons volledig aan houden. 

De koekoeken groeien in batches van maximaal 200 kippen in een mobiel kippenhok midden in de weilanden van het Condroz. De kippen lopen enkele maanden voordat ze op uw bord belanden. Ze voeden zich met biologisch graan, luzerne van onze boerderij en natuurlijk regenwormen in de grond. 

Onze "Mechelse Koekoek" kippen

Wij gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren.
Door op de knop “Accepteren” te klikken, stemt u in met het gebruik van alle cookies.