Ik begin mijn eigen moestuin
in permacultuur

7-daagse OPLEIDING

Leer hoe je je permacultuur tuin moet beheren.

Stap voor stap begeleiden wij u bij de stappen om uw gazon om te vormen tot een plek van natuurlijke overvloed, waarbij wij samenwerken met het ecosysteem om het werk dat nodig is om het te onderhouden te beperken.

Theoretische onderdelen leggen de basis voor een hoofdzakelijk praktische opleiding die plaatsvindt in de moestuin van de boerderij van Linciaux.

U vertrekt met de vruchten van uw arbeid: zaailingen, brandnetel- en smeerwortelpurine, mulch, groenten, enz.

Informatie en praktische details:

(beperkt tot 20 plaatsen)

Michaël Dossin is gepassioneerd door de natuur, biodiversiteit en de overdracht van kennis. Fruitteler, tuinder, kleinschalig veredelaar, voormalig docent tuinbouw en meer in het bijzonder biologisch tuinieren, permacultuurtrainer, ontwerper, installatie- en/of teeltbegeleider… Hij heeft vele petten op, altijd met het doel de vaardigheden die hij in de loop van jaren van intensief leren heeft verworven, populair te maken.

Pauline de Voghel, diëtiste-voedingsdeskundige, gediplomeerd in permacultuur en overtuigd van deze fundamentele band tussen de aarde en het bord, begeleidt eenieder in deze wens om over te stappen op voeding die zorg draagt voor onze gezondheid en die van de natuur. Permacultuur is een geweldige kans om meer bewust te worden van onze essentiële band met de aarde en met levende wezens.

Michel Steingueldoir beoefent de permacultuur al meer dan 20 jaar. Hij kent alle tips en trucs die je grootmoeder je niet heeft geleerd, experimenteert voortdurend met nieuwe dingen in de tuin en geeft zijn knowhow met grenzeloos enthousiasme door.

Marie-Catherine le Hardÿ ontdekte permacultuur een paar jaar geleden, een beetje per toeval. Zij volgde talrijke opleidingen over dit onderwerp en over agro-ecologie, las een aantal boeiende boeken en stortte zich er vervolgens op. Vandaag zal ze u met haar handen in de grond vertellen hoe de moestuin van de boerderij door de seizoenen heen wordt beheerd.

Voor meer informatie over onze opleidingen kunt u contact met ons opnemen via:

Wenst je de data van de volgende opleidingen te kennen?

Registreer hieronder
en wij zullen je op de hoogte houden van het programma.

* Het organiseren van opleidingen in tijden van een gezondheidscrisis is zeer gecompliceerd en tijdrovend. Bovendien zullen we een nieuw opleidingslokaal bouwen. Daarom hebben wij besloten er in 2022 geen te organiseren.
Wij nodigen je uit het programma te raadplegen en je in te schrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte te worden gehouden van de lancering van nieuwe cursussen.

Wij gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren.
Door op de knop “Accepteren” te klikken, stemt u in met het gebruik van alle cookies.