7-daagse OPLEIDING
Leer hoe je je permacultuur tuin moet beheren.
Stap voor stap begeleiden wij u bij de stappen om uw gazon om te vormen tot een plek van natuurlijke overvloed, waarbij wij samenwerken met het ecosysteem om het werk dat nodig is om het te onderhouden te beperken.
Theoretische onderdelen leggen de basis voor een hoofdzakelijk praktische opleiding die plaatsvindt in de moestuin van de boerderij van Linciaux.
U vertrekt met de vruchten van uw arbeid: zaailingen, brandnetel- en smeerwortelpurine, mulch, groenten, enz.
Momenteel geen trainingen gepland
Michaël Dossin is gepassioneerd door de natuur, biodiversiteit en de overdracht van kennis. Fruitteler, tuinder, kleinschalig veredelaar, voormalig docent tuinbouw en meer in het bijzonder biologisch tuinieren, permacultuurtrainer, ontwerper, installatie- en/of teeltbegeleider… Hij heeft vele petten op, altijd met het doel de vaardigheden die hij in de loop van jaren van intensief leren heeft verworven, populair te maken.
Michel Steingueldoir beoefent de permacultuur al meer dan 20 jaar. Hij kent alle tips en trucs die je grootmoeder je niet heeft geleerd, experimenteert voortdurend met nieuwe dingen in de tuin en geeft zijn knowhow met grenzeloos enthousiasme door.
Marie-Catherine le Hardÿ ontdekte permacultuur een paar jaar geleden, een beetje per toeval. Zij volgde talrijke opleidingen over dit onderwerp en over agro-ecologie, las een aantal boeiende boeken en stortte zich er vervolgens op. Vandaag zal ze u met haar handen in de grond vertellen hoe de moestuin van de boerderij door de seizoenen heen wordt beheerd.
Voor meer informatie over onze opleidingen kunt u contact met ons opnemen via:
Registreer je hieronder en we houden je op de hoogte van het programma.
* Het organiseren van opleidingen in tijden van een gezondheidscrisis is zeer gecompliceerd en tijdrovend.
Bovendien gaan we een nieuwe trainingsruimte bouwen. Daarom hebben we besloten om in 2022 geen trainingen te organiseren.
Wij nodigen je uit het programma te raadplegen en je in te schrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte te worden gehouden van de lancering van nieuwe cursussen.
Fokkerij en teelt op mensenmaat met respect voor het milieu en dierenwelzijn. Gezond en lekker voedsel geproduceerd, verwerkt en gedistribueerd volgens de geest van de korte keten.
ADRES: Linciaux 2 – 5590 Ciney (Toon op kaart)
Wij gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren.
Door op de knop “Accepteren” te klikken, stemt u in met het gebruik van alle cookies.